Mes da Ciencia en Galego

Semana 26 a 30 de noviembre

La Biblioteca realiza una exposición con una selección de lecturas científicas.

En la entrada del instituto podéis ver proyectados los trabajos realizados por alumnos del centro; calendarios del mes de noviembre y recopilación de biografías de científicos gallegos y avances tecnológicos hechos por gallegos.

Jueves 28, los alumnos de Stem_Bach acuden a la charla “Muchas luces y algunas sombras de la tecnología y la accesibilidad“, en la Domus dentro del Ciclo de conferencias MES ESCÉPTICO.

El 30 de noviembre, celebramos el “Día Internacional de la Seguridad de la Información”.

Semana  de 19 a 23 de novembro

Luns 19 @s alumn@s de 1º ESO almorzaron e merendaron de xeito saudable, colaboraron na elaboración @alumn@s de Cutura Científica de 4º ESO e 1º Bacharelato, ofrecendo o seguinte menú:

De primeiro plato froita a elixir:mandarina, mazá, plátano e kiwi

De segundo plato un bocadillo de pavo ou chorizo, tostadas de cacao con avellana, de tomate aceite e orégano, paté de aceituna, paté de garabanzo e pan tostado de semillas

Chocolate con bebida de arroz e avena con galletas de moitos sabores

Martes 20 de Novembro@s alumn@s de STEMBach realizaron una exposición teórico-práctica do Método Científico,que estiveron a traballar  na asignatura InnovaCITEM,  pasando por cada grupo dende 1º ESO ata 2º Bacharelato, en grupos de 2 en 2.

As preguntas plantexadas e investigadas foron

  • Por qué nos din que a chuvia é ácida?
  • Por qué as botellas de bebidas alcohólicas teñen diferente graduación?
  • Por qué o sol do outono e primavera é malo?

Como cada martes  tamén realizamos o obradoiro de Cociña Saudable, con menú especial para as personas celíacas, que tod@s compartimos gustosamente

  • Sopa de fideos de arroz, para que ó saibades, ten igual sabor que de fideos de trigo
  • Ensalada de leituga, con herbas variadas rúcula, mizuna,dente de león, tomate e mango, e bonito, que estaba delicioossaaa!!!!
  • Tortilla de patata sen cebola
  • Postre a base de iogures de avena, arroz, con vainilla e cchocolate.

Mércores 21 de novembro @s alumn@STEM  acudiron a primeira Charla do Mes Escéptico na Domus

Semana de 12 a 16 de novembro

Martes 13/11 Iniciamos a actividade de Cociña Saudable

Menú puré de verduras, espaguetis boloñesa con cintas de algas wakame e leituga de mar.

Probamos o té verde con algas e un biscoito de fariña de millo.

Mércores 14/11 Charla Conversas coa Ciencia

@s Alumn@s de 1º bacharelato e bacharelato STEM asistimos a charla invitad@s pola DOMUS.

Dúas neurocientíficas, Estela Area e Sandra Barral, espuxeron a súa experiencia na Universidade de Columbia, onde traballan en enfermidades neurodexenerativas.

Recordaron a importancia que teñen os hábitos de vida saudable como método de prevención, e máis cando se sabe tan pouco destas enfermidades. Nomearon como moi importantes a alimentación, o exercicio físico, as boas relacións sociais, ter unha mente activa, leer, e bailar, entre outras.

domus

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s